Kategóriák
Földrajz Matematika Természettudomány

Térképek

(Be)szabadulószoba

Gondolhatnánk, hogy manapság minek ismerni a térképeket, térképészeti jeleket. Hiszen többféle mobilalkalmazás közül választhatunk, ha például utazni szeretnénk. (200 méter múlva hajts be a körforgalomba…)

Ezzel a felfogással nem értek egyet. A térképek nemcsak a globális döntésekhez, hanem az ember személyes életterében is nélkülözhetetlenek. Térképek nélkül bizonyos értelemben vakok lennénk. Mindig is szerettem papíralapú térképet nézegetni, gyakran csak a “nézegetés” kedvéért. Ha utazást tervezek, először a térkép kerül elő, online vagy papír. Mondhatni egy kép felér ezer szóval.

Nem könnyű a tanévkezdés a diákoknak sem. Könnyebb felvenni a ritmust, ha játékos feladatokat tűzünk ki diákjainknak. A számítógépes játék további motivációt jelent. Szívesen emlékszem azokra az órákra, amelyeken az osztályom tanulói a szaktanterem gépei előtt ülve vagy a saját eszközüket használva akár egyéni, akár csoportos munkaformában oldották meg az eddig elkészített feladatsorokat.

Kedves Kolléga! Ha nem próbálta(d) ki, javaslom mindenképpen. Még a kevésbé aktív tanulóknál is jelentős változást tapasztaltam.

A játék elérhető: ITT

A szabadulószoba most is újrahasznosítható, így a feladatok és a kódok is tetszőlegesen kicserélhetők.

Jó szórakozást kívánok!

Hozzászólás